Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen
Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen

De mooiste Olijfhouten schalen koop je bij Alaeon

Ervaar de unieke charme van natuurlijk olijfhout met onze prachtige collectie olijfhouten schalen. Elke olijfhouten schaal is een kunstwerk op zich, rijk aan geschiedenis en karakter, en ideaal om uw tafelsetting een verfijnde uitstraling te geven.

olijfhouten schaal

Binnen 2 dagen bezorgd

Jouw bestelling wordt na ontvangst direct verwerkt. Hierdoor ontvang jij jouw product al binnen 2 dagen!

Speciaal Olijfhout

Geen enkel product is hetzelfde. Hierdoor haal jij een geheel uniek olijfhouten product in huis!

Gratis Terugsturen

Niet tevreden? Stuur jouw product gratis terug of we zoeken naar een oplossing!

Waarom kies je voor een Olijfhouten schaal?

Olijfhouten schalen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook tal van praktische voordelen. De natuurlijke olie in het hout maakt elke schaal uniek en zorgt voor een robuust oppervlak dat bestand is tegen de eisen van dagelijks gebruik.

De schalen zijn bovendien eenvoudig te onderhouden en met hun natuurlijke antibacteriële eigenschappen zijn ze een hygiënische keuze voor elke keuken. Of je nu een sfeervolle ambiance wil creëren voor je gasten of op zoek bent naar een duurzaam stuk keukengerei, een olijfhouten schaal is de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek.

olijfhouten schalen

Ontdek de collectie

Olijfhouten Keukengerei Set van 7
€ 89,95 € 69,95
Olijfhouten Serveerschaal met 3 Vakken
€ 19,90
Olijfhouten Schaal Rustiek, ca. 16 cm
€ 9,95 € 8,95
Olijfhouten Stokbroodschaal, ca. 30 cm
€ 21,50
Olijfhouten Fruitschaal met Rustieke Rand, ca. 25 - 29 cm
€ 49,95
Olijfhouten Ontbijtkom, ca Ø 16 cm
€ 24,95
Olijfhouten Serveerplank voor Dipsauzen met 4 Porseleinen Schaaltjes
€ 39,95 € 35,95
Olijfhouten Voerstation met 2 Porseleinen Kommen van 0,4 Liter
€ 39,90 € 37,90

Wat maakt onze Olijfhouten Schalen zo speciaal?

Onze olijfhouten schalen zijn bijzonder omdat ze stuk voor stuk afkomstig zijn van de meest weerbestendige olijfbomen, wat elke schaal sterk en duurzaam maakt. 

De schalen hebben een natuurlijke weerstand tegen vocht en geuren, dankzij de olie die olijfhout van nature bevat. Deze olie zorgt ook voor een subtiele glans en versterkt de prachtige, organische patronen in het hout, wat elke schaal tot een exclusief kunstobject maakt voor op tafel.

Veelgestelde vragen

Bij Alaeon verkopen wij alleen de merken met de hoogste kwalitet olijfhouten producten. Zo hebben wij olijfhouten artikelen van de merken SOLTAKO, Olivenholz Erleben, Medina Mood en Polyflame Sas.

Een olijfhouten artikel schoonmaken is zeer gemakkelijk. Wij raden je dan ook aan om het volgende stappenplan te gebruiken:

  1.  Zet de kraan aan op een warme temperatuur en spoel het artikel zo schoon mogelijk.
  2. Pak een zachte spons of borstel en schrob het oppervlak zachtjes schoon. Wij raden je aan om een beetje milde zeep te gebruik.
  3. Spoel het artikel grond af met warm water
  4. Pak een doek en droog de plank zo snel mogelijk af. Het is belangrijk dat het water niet in het artikel trekt. Hiermee kun je het artikel beschadigen.
  5. Zorg ervoor dat de plank volledig droog is voordat je hem weer opbergt.
  6. Behandel de plank regelmatig met een voedelveilige olie zoals minerale olie of bijenwas om het hout geconditioneerd te houden en uitdroging te voorkomen. Ook olijfolie is hier zeer geschikt voor!

Alle artikelen in onze winkel zijn gemaakt van olijfhout afkomstig uit Tunesië.

Olijfhouten schalen staan bekend om zijn duurzaamheid, schoonheid en antibacteriële eigenschappen. Het robuuste hout van de olijfboom is zeer dicht waardoor het minder snel beschadigd en dus langer mee zal blijven gaan. Verder heeft elke plank een eigen patroon wat het keukengerei dus zeer uniek maakt. je kunt ervan uit gaan dat er geen één dezelfde plank op de wereld is. Verder bevat olijfhout natuurlijke oliën die een zeer sterke weerstand bieden tegen bacteriën, hierdoor is het een zeer hygiënische optie voor het serveren van verschillende soorten voedsel. En last but not least, olijfhout een een prachtig stuk materiaal wat gegarandeerd gesprekstof oplevert wanneer je met vrienden en familie bent.

Nee. Het olijfhout dient ten alle tijden buiten de vaatwasser te worden gehouden. De hoge temperaturen en sterke waterstralen zullen er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat het hout beschadigd en uiteindelijk zal barsten of vervormen. Wij raden je dan ook aan om de plank met de hand te wassen en daarna grondig af te drogen. Bekijk de vraag ‘Hoe maak ik mijn olijfhouten schaal schoon?’ voor de volledig schoonmaakinstructies.

Olijfhout valt altijd op tussen de andere soorten hout. Dit is omdat olijfhout bijzonder duurzaam is en een zeer unieke textuur heeft. Verder heeft olijfhout rijke kleurschakeringen die verschillen bij andere soorten hout. Olijfhout heeft een dichte graanstructuur die ervoor zorgt dat er minder vloeistoffen en geuren in het hout trekken. Visueel overtreft olijfhout alle soorten hout. De golvende patronen komen nergens anders zo mooi naar boven als bij olijfhout. Dit zorgt er ook voor dat elk product uniek is terwijl andere soorten houd meestal vrij identiek aan elkaar zijn. Olijfhout voelt vaker wat zwaarder en solider aan dan andere houtsoorten wat een duidelijk gevoel van kwaliteit geeft.

00
Dagen
00
uren
00
Minuten
00
Seconden