Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen
Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen

De mooiste Olijfhouten Serveerplanken koop je bij Alaeon

Ontdek de perfecte combinatie van functionaliteit en stijl met onze olijfhouten serveerplanken. Geselecteerd om hun duurzaamheid en veelzijdigheid, zijn ze ideaal voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden. Alaeon biedt topkwaliteit serveerplanken die elke maaltijd bijzonder maken.

Olijfhouten serveerplanken

Levering in 2 dagen

Jouw bestelling wordt na ontvangst direct verwerkt. Hierdoor ontvang jij jouw product al binnen 2 dagen!

Persoonlijk Olijfhout

Geen enkel product is hetzelfde. Hierdoor haal jij een geheel uniek olijfhouten product in huis!

Stuur gratis terug

Niet tevreden? Stuur jouw product gratis terug of we zoeken naar een oplossing!

Waarom kies je voor een Olijfhouten Serveerplanken?

Kiezen voor een olijfhouten serveerplank van Alaeon betekent dat u kiest voor superieure kwaliteit en een tijdloze uitstraling. Olijfhout staat bekend om zijn hardheid en duurzaamheid, wat het ideaal maakt voor frequent gebruik zonder dat het snel slijtage vertoont. De natuurlijke olie in het hout zorgt voor een ingebouwde weerstand tegen vocht en bacteriën, waardoor onze planken een hygiënische optie zijn voor het serveren van allerlei voedsel. 

 

De karakteristieke tekeningen en kleurschakeringen van olijfhout maken elke serveerplank van Alaeon uniek, met een persoonlijke touch die niet alleen functioneel is, maar ook een stijlvol accent aan uw eettafel geeft.

Ontdek de collectie

Olijfhouten borrelplank met Sapgeul en Handvat
€ 54,95 € 45,95
Olijfhouten Steakboard / Borrelplank met Sapgeul
€ 49,95 € 42,95
Olijfhouten ontbijtplanken set van 4
€ 79,95 € 72,95
Olijfhouten Snijplank / Borrelplank met Sapgeul
€ 53,95 € 47,95
Olijfhouten Pizzaplank, Ø 32 cm
€ 51,95 € 44,95
Olijfhouten Rechthoekige Serveerplank met Tray Top
€ 30,95
Olijfhouten Serveerschaal met 3 Vakken
€ 19,90
Olijfhouten Schaal Rustiek, ca. 16 cm
€ 9,95 € 8,95
Kruidenplank en snijplank met handvat set van 2
€ 29,95
Olijfhouten Stokbroodschaal, ca. 30 cm
€ 21,50
Olijfhouten Fruitschaal met Rustieke Rand, ca. 25 - 29 cm
€ 49,95
Olijfhouten Ontbijtkom, ca Ø 16 cm
€ 24,95
Olijfhouten Hartvormige Ontbijtplank, ca 22 cm
€ 18,25 € 14,25
Olijfhouten Burgerbord Rustiek met Porseleinen Schaal, ca. 30-34 cm
€ 28,95 € 24,95
Olijfhouten Serveerplank voor Dipsauzen met 4 Porseleinen Schaaltjes
€ 39,95 € 35,95
Olijfhouten Serveerplank Met Handvat, ca. 40 - 44 cm
€ 39,95 € 32,95

Wat maakt onze Olijfhouten Serveerplanken zo speciaal?

Een olijfhouten serveerplank van Alaeon is meer dan een gebruiksvoorwerp; het is een veelzijdig element dat zich aanpast aan elke gelegenheid. Of u nu kaas, tapas, of versgebakken brood presenteert, deze planken verhogen de beleving van uw gasten. 

 

Het onderhoud van olijfhout is eenvoudig; een snelle handwas en af en toe inoliën is voldoende om de plank in topconditie te houden.

Veelgestelde vragen

Bij Alaeon verkopen wij alleen de merken met de hoogste kwalitet olijfhouten producten. Zo hebben wij olijfhouten artikelen van de merken SOLTAKO, Olivenholz Erleben, Medina Mood en Polyflame Sas.

Een olijfhouten artikel schoonmaken is zeer gemakkelijk. Wij raden je dan ook aan om het volgende stappenplan te gebruiken:

  1.  Zet de kraan aan op een warme temperatuur en spoel het artikel zo schoon mogelijk.
  2. Pak een zachte spons of borstel en schrob het oppervlak zachtjes schoon. Wij raden je aan om een beetje milde zeep te gebruik.
  3. Spoel het artikel grond af met warm water
  4. Pak een doek en droog de plank zo snel mogelijk af. Het is belangrijk dat het water niet in het artikel trekt. Hiermee kun je het artikel beschadigen.
  5. Zorg ervoor dat de plank volledig droog is voordat je hem weer opbergt.
  6. Behandel de plank regelmatig met een voedelveilige olie zoals minerale olie of bijenwas om het hout geconditioneerd te houden en uitdroging te voorkomen. Ook olijfolie is hier zeer geschikt voor!

Alle artikelen in onze winkel zijn gemaakt van olijfhout afkomstig uit Tunesië.

Olijfhouten schalen staan bekend om zijn duurzaamheid, schoonheid en antibacteriële eigenschappen. Het robuuste hout van de olijfboom is zeer dicht waardoor het minder snel beschadigd en dus langer mee zal blijven gaan. Verder heeft elke plank een eigen patroon wat het keukengerei dus zeer uniek maakt. je kunt ervan uit gaan dat er geen één dezelfde plank op de wereld is. Verder bevat olijfhout natuurlijke oliën die een zeer sterke weerstand bieden tegen bacteriën, hierdoor is het een zeer hygiënische optie voor het serveren van verschillende soorten voedsel. En last but not least, olijfhout een een prachtig stuk materiaal wat gegarandeerd gesprekstof oplevert wanneer je met vrienden en familie bent.

Nee. Het olijfhout dient ten alle tijden buiten de vaatwasser te worden gehouden. De hoge temperaturen en sterke waterstralen zullen er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat het hout beschadigd en uiteindelijk zal barsten of vervormen. Wij raden je dan ook aan om de plank met de hand te wassen en daarna grondig af te drogen. Bekijk de vraag ‘Hoe maak ik mijn olijfhouten serveerplanken schoon?’ voor de volledig schoonmaakinstructies.

Olijfhout valt altijd op tussen de andere soorten hout. Dit is omdat olijfhout bijzonder duurzaam is en een zeer unieke textuur heeft. Verder heeft olijfhout rijke kleurschakeringen die verschillen bij andere soorten hout. Olijfhout heeft een dichte graanstructuur die ervoor zorgt dat er minder vloeistoffen en geuren in het hout trekken. Visueel overtreft olijfhout alle soorten hout. De golvende patronen komen nergens anders zo mooi naar boven als bij olijfhout. Dit zorgt er ook voor dat elk product uniek is terwijl andere soorten houd meestal vrij identiek aan elkaar zijn. Olijfhout voelt vaker wat zwaarder en solider aan dan andere houtsoorten wat een duidelijk gevoel van kwaliteit geeft.