Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen
Gratis verzending boven €35,-
Gratis retourneren
Levering binnen 2 dagen

Het mooiste Olijfhouten Keukengerei koop je bij Alaeon

Verrijk jouw keuken met de prachtige olijfhouten keukengerei van Alaeon. Ontdek de chique en warme uitstraling van olijfhout en geniet van de duurzame en hygienische voordelen die de producten met zich meebrengen.

Olijfhouten keukengerei

Binnen 2 dagen in huis

Jouw bestelling wordt na ontvangst direct verwerkt. Hierdoor ontvang jij jouw product al binnen 2 dagen!

Uniek Olijfhout

Geen enkel product is hetzelfde. Hierdoor haal jij een geheel uniek olijfhouten product in huis!

Gratis Retourneren

Niet tevreden? Stuur jouw product gratis terug of we zoeken naar een oplossing!

Ontdek de functionaliteiten van Olijfhouten Keukengerei

Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van olijfhouten keukengerei is dat het zeer antibacterieel is. Verder bevat de houtsoort ook oliën die het hout zeer hygienisch houden wat natuurlijk essentieel is bij producten die in aanraking komen met voedsel.

 

Daarnaast is olijfhout zeer goed bestand tegen water vanwege de oliën en hoge dichtheid van het hout. Dit zorgt ervoor dat het hout zeer lang mee kan gaan in zijn originele staat waardoor olijfhout vaak wordt gezien als een zeer duurzaam product.

Ontdek Alle Keukengerei

Olijfhouten Koksmes
€ 48,95 € 39,95
Olijfhouten Keukengerei Set van 7
€ 89,95 € 69,95
Olijfhouten Vijzel & Stamper Set
€ 48,95 € 39,95
Olijfhouten zout- en pepermolenset
€ 79,95
Handgemaakte Olijfhouten Zout- en Pepermolen
€ 39,80
Mini Olijfhouten Zoutschepje
€ 4,90
Olijfhouten Pizzaplank, Ø 32 cm
€ 51,95 € 44,95
Handgemaakte Olijfhouten Lepel
€ 4,95
Olijfhouten Rechthoekige Serveerplank met Tray Top
€ 30,95
Olijfhouten honingpot met honingdipper
€ 24,95 € 22,95
Mini Olijfhouten Vijzel met Stamper
€ 19,95
Handgemaakte Olijfhouten Honinglepel, 12 cm
€ 5,95
Handgemaakte Olijfhouten Smeermes
€ 7,10
Handgemaakte Olijfhouten Botermes
€ 7,10
Olijfhouten Schaal Rustiek, ca. 16 cm
€ 9,95 € 8,95
Olijfhouten vijzel inclusief stamper, Ø 14 cm
€ 29,95

Wat maakt onze Olijfhouten Keukengerei zo speciaal?

Één van de meest voorkomende redenen dat mensen voor olijfhout kiezen is natuurlijk de warme en chique uitstraling die olijfhout met zich meebrengt. Bij onze olijfhouten keukengerei is dit niet anders. Elk artikel is voorzien van de herkenbare warme golven van het olijfhout die je overal terug ziet. 

 

Elk artikel heeft zijn eigen ontwerp wat betekent dat geen enkel olijfhouten artikel identiek aan elkaar is. Hierdoor haal je niet alleen een kwalitatief sterk product in huis, het is ook nog eens een visueel lust voor het oog dat echt van jou is.

Veelgestelde vragen

Bij Alaeon verkopen wij alleen de merken met de hoogste kwalitet olijfhouten producten. Zo hebben wij olijfhouten artikelen van de merken SOLTAKO, Olivenholz Erleben, Medina Mood en Polyflame Sas.

Een olijfhouten artikelen schoonmaken is zeer gemakkelijk. Wij raden je dan ook aan om het volgende stappenplan te gebruiken:

 

  1.  Zet de kraan aan op een warme temperatuur en spoel het artikel zo schoon mogelijk.
  2. Pak een zachte spons of borstel en schrob het oppervlak zachtjes schoon. Wij raden je aan om een beetje milde zeep te gebruik.
  3. Spoel het artikel grond af met warm water
  4. Pak een doek en droog de plank zo snel mogelijk af. Het is belangrijk dat het water niet in het artikel trekt. Hiermee kun je het artikel beschadigen.
  5. Zorg ervoor dat de plank volledig droog is voordat je hem weer opbergt.
  6. Behandel de plank regelmatig met een voedelveilige olie zoals minerale olie of bijenwas om het hout geconditioneerd te houden en uitdroging te voorkomen. Ook olijfolie is hier zeer geschikt voor!

Alle artikelen in onze winkel zijn gemaakt van olijfhout afkomstig uit Tunesië.

Olijfhouten keukengerei staat bekend om zijn duurzaamheid, schoonheid en antibacteriële eigenschappen. Het robuuste hout van de olijfboom is zeer dicht waardoor het minder snel beschadigd en dus langer mee zal blijven gaan. Verder heeft elke plank een eigen patroon wat het keukengerei dus zeer uniek maakt. je kunt ervan uit gaan dat er geen één dezelfde plank op de wereld is. Verder bevat olijfhout natuurlijke oliën die een zeer sterke weerstand bieden tegen bacteriën, hierdoor is het een zeer hygiënische optie voor het serveren van verschillende soorten voedsel. En last but not least, olijfhout een een prachtig stuk materiaal wat gegarandeerd gesprekstof oplevert wanneer je met vrienden en familie bent.

Nee. Het olijfhout dient ten alle tijden buiten de vaatwasser te worden gehouden. De hoge temperaturen en sterke waterstralen zullen er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat het hout beschadigd en uiteindelijk zal barsten of vervormen. Wij raden je dan ook aan om de plank met de hand te wassen en daarna grondig af te drogen. Bekijk de vraag ‘Hoe maak ik mijn olijfhouten keukengerei schoon?’ voor de volledig schoonmaakinstructies.

Olijfhout valt altijd op tussen de andere soorten hout. Dit is omdat olijfhout bijzonder duurzaam is en een zeer unieke textuur heeft. Verder heeft olijfhout rijke kleurschakeringen die verschillen bij andere soorten hout. Olijfhout heeft een dichte graanstructuur die ervoor zorgt dat er minder vloeistoffen en geuren in het hout trekken. Visueel overtreft olijfhout alle soorten hout. De golvende patronen komen nergens anders zo mooi naar boven als bij olijfhout. Dit zorgt er ook voor dat elk product uniek is terwijl andere soorten houd meestal vrij identiek aan elkaar zijn. Olijfhout voelt vaker wat zwaarder en solider aan dan andere houtsoorten wat een duidelijk gevoel van kwaliteit geeft.